Shadows & Lights of Helsinki by ilkka kärkkäinen

Two award-winning and recognized graphic designers, Aimo Katajamäki and Ilkka Kärkkäinen, presented themselves at the inaugural exhibition of the Culture Hall. Yhe theme was “Sideprojects” as for both of these makers the side paths of their profession have become an important form of expression.

The exhibition was open from 24 June to 2 August 2020 in the Culture Hall situated in the ticket sales hall of Helsinki Central Station. Ilkka Kärkkäinen’s photographs brought humanity in the space by picturing  Helsinki, it’s people and the relations between them. Aimo Katajamäki presented his wooden sculptures, which combine vividness and knife-sharp intelligence.

Kulttuurihallin avajaisnäyttelyssä esittäytyivät kaksi palkittua ja tunnustettua graafista suunnittelijaa, Aimo Katajamäki ja Ilkka Kärkkäinen, joille ammatin sivupoluista on kehittynyt tärkeä ilmaisumuoto.

Näyttely oli avoinna 24.6.–2.8.2020 Helsingin päärautatieaseman lipunmyyntihalliin rakennetussa Kulttuurihallissa. Ilkka Kärkkäinen toi tilaan inhimillisiä valokuviaan Helsingistä ja sen ihmisistä ja niiden välisistä suhteista. Aimo Katajamäki esitteli puuveistoksiaan, joissa yhdistyvät luonnosmainen lennokkuus ja veitsenterävä äly.

SHADOWS & LIGHTS OF HELSINKI BY ILKKA KÄRKKÄINEN

Website Built with WordPress.com.
%d bloggers like this: